Posts in Category: Uncategorized

Outojen valojen päivä

Pitkästä aikaa tänään oli muutakin kuin harmaata. Näytti kuin harmaakin olisi ollut värikkäämpää kuin ennen. Sitä se ensilumi on.

For a long time it wasn’t gray day. Looked that even gray had more colors than before. It’s first snow and you can see it.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mäellä

Kolme ristiä. Jäivätkö nämä pystyyn säälistä. Jäivätkö nämä pystyyn arvottomina. Jäivätkö nämä pystyyn tuottamaan uutta metsää. En tiedä, synkkää on kuin Golgatalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lummeko lie vai ulpukka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

m4s0n501

Hirret ristiin

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Punaisten marjojen päivä jatkuu

Tänä vuonna on ollut niin paljon pihlajanmarjoja, että ei ole voinut niiden näkemiseltä välttyä. Tähän asti olen vastustanut kiusausta niitä kuvata. Ei ole löytynyt sopivaa puskaa ja taustaa. Nyt löytyi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Punaisten marjojen päivä

Pari kesää jo miettinyt villiintyneiden ruusujen kuvaamista. Niitä löytyy vähän sieltä ja täältä ja monesti pääsevät yllättämään. Pitäisi vaan jotenkin pystyä määrittämään ne. Että sellaista dokkaria tällä kertaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salo vanhoissa valokuvissa

Kävin katsomassa Veturitallin näyttelyn, mutta en nähnyt mitään.  Jäi silmälasit kotiin. Selfie-studion kyllä näin. Aika pitkät käden pitäisi olla, että voisi tuota taustakangasta hyödyntää. Palataan näyttelyyn toisen kerran paremmilla silmillä.

PicturesLab_B_W_FX_2014-10-19_20-03-44

Valoa vai pimeää

Tähän aikaan vuodesta kysymys on: Kuvatako valoa vai pimeää? En tiedä, taidan jäädä kotiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Polaroid SX-70

Hankin toisen SX-70:n. Hopeinen ruskeilla nahoilla, siisti. Toimii. Piirtää hyvin. Filminä Impossible Project. Valotus on aika onnistunut, mutta jotenkin plattu. Kesäpäivän kamerahan tämä on. Amerikan aurinkoon tarkoitettu. Kuva tarvitsee onnistuakseen valoa ja kehittyäkseen lämpöä. Niistä alkaa olla Suomessa kohta pula.

I bought another Polaroid SX-70. Silver with brown leathers, little worns and working. Film was Impossible Project. Not satisfied to colours, picture looks dull. These cameras are made to summer days. Picture needs light and develops in warm. Soon we lack both of them in Finland.

PA075724

 

2692_0011

 

Kemiö Kimitö 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA