Monthly Archives: maaliskuu 2015

Nuoret joutsenet

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pähkinäpensaslehto

Pähkinä kukkii, vettä sataa taitaa olla kevät.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasia Lasimuseo

Metsästysmuseon vieressä on lasimuseo ja siellä arvatenkin lasia. Peruskokoelman lisäksi oli näyttely Suomen lasi elää 7. Taiteilijoita 120, suomalaista lasia ajalta 2010 – 2014. Eri tekniikoita, värejä ja muotoja. Sehän lasissa on parasta sekä valot ja heijastukset.

Lea Swantz – Follow Your Heart 2012, Sara Hulkkonen – Arie I – VIII 2013, Pekka Paunila – Elmeri 2012

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

d

 

Vaeltajat Metsästysmuseo

Sunnuntaiajelu vei Riihimäelle, Metsästysmuseoon. Esillä Jorma Luhdan Vaeltajat kirjan kuvia. Kirjassakin kuvat ovat hyvälaatuisia, mutta isompina niitä on mukavampi katsella. Enempi kuin 19 niitä olisi toki voinut olla. Luhdan tuotannosta saisi muutenkin paljon näytettävää. Kirjan olen lukenut, mutta en vielä itselle hankkinut. Hyvää tekstiä, josta käy ilmi kirjoittajan syvä luontosuhde ja hyvä luonnon tuntemus.

Onpa melko vaikuttava trofee-kokoelma on museolla.

luhtav

Aurinko laski Sahajärvellä

Ei niin värikkäästi kuin muutama ilta aikaisemmin. Nyt kun on kirkkaita iltoja on melkein pakko lähteä ulos katselemaan taivasta ja tähtiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aurinko laski Hamarijärvellä

Poikkeuksellisen lämpimän viikon harvinaisen kirkkaiden päivien jälkeen tulee sininen hetki ja sen perään lähes ylisaturoitunut auringonlasku. Harvinaista tänä talvena.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmas kerta Hankoa

Koska meillä kaikilla oli niin mukavaa ja päivä oli kaunis niin sen kunniaksi vielä kolmas Hanko postaus. Koska päivä oli valoisa ja lämmin mukana oli myös pikakuvauskalusto. Ajatuksena oli käyttää vanhat avatut filmipaketit loppuun.

Ensimmäinen kuva on Polaroid 250 kameralla Fujin FP-100C Silk filmille. Ei siitä sen enempää, onnistuihan tuo.

3521_001

Toinen on Polaroid SX-70 kameralla Impossible Project filmille. En tiedä onko se onnistunut ja mikä siinä on onnistunut jos on. Kun kuva oli vasta kehittymässä siinä oli hienot salamat, jotka nousivat kirkon katosta. Nyt ne näkyvät vaaleina raitoina. En tiedä onko vika kamerassa vai filmissä, kun ne ovat aina tuollaisia haaleita. Ohjeiden mukaisesti olen yrittänyt suojata kuvan heti kun se kamerasta tulee ulos. En aio vielä Impossiblen kanssa luovuttaa vaan kokeilen vielä pari pakettia. Fuji toimii. Se mikä huvittaa on nuo kuvat. Miksiköhän, kun käsissä on 70-luvun kamera kuvaan sillä kuin olisin itsekin 70-luvulla. Tuon näköisiä kuvia kuvittelen ottaneeni 10-vuotiaana. Pääsis niillä kai lähemmäksikin.

3521_001-2

 

Hanko (mobiiliversio)

Hangossa oli niin kivaa, että ansaitsee vielä toisenkin postauksen. Otettu Sonylla. Muutaman kerran on tullut nähtyä ja koettua, että Sonyn 27 mm kinovastaava polttoväli on ollut hyvä paikassaan. Alkanut miettiä, että pitäisikö sitä sittenkin kokeilla joskus zoomia Olympuksessakin.

Käsittely on tehty puhelimessa VSCOCAMilla. Lightroomilla korjattu paha purppurainen värivamma.

Processed with VSCOcam with m6 preset

Hanko

Perinteinen kevätmatka Hankoon. Hieno päivä kun pääsi tuulelta suojaan. Olipa myös mukava pitkästä aikaa könytä takapuoli pystyssä muutenkin oudossa asennossa makron kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sahajärvi ja Venus

Harmaus on väistynyt ja ilta pidentynyt. Alkaa näkyä sinisiä hetkiä ja sen jälkeen tähtiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA