Matkakohteena Berliini osa 1

Vähän on tullut postattua ja aika vähän kuvattuakin. Kesäkuisen Nick Brandt Inherit the Dust näyttelyn jälkeen ei huvittanut oikein mikään. Matkalla kamera taas lauloi ja jotain jäi talteenkin. Teen Berliinin-reissusta kuusi postausta. Suunnilleen aikajärjestyksessä. Tarkoitus oli kierrellä taidemuseoita ja valokuvanäyttelyitä sen mukaan, miten jalat kantaa.

Ensimmäinen kuva on Museum Berggruen, Paul Klee, Picasso, Matisse, jne… Toisella puolella katua oleva Sammlung Scharf-Gerstenberg menee samalla lipulla.

Valokuvaa löytyy esimerkiksi paikasta Amerika Haus C/O Berlin. Esillä oli kuvia Collection Susanne von Meiss teemalla “Allure” – eikä tuossa kokoelmassa tainnut ollakaan kuin Allure kuvia. Upeita muoto- ja muotikuvia. Esimerkiksi Nan Goldin kuva “Kimberly as a bride”, ei juurikaan terävää kohtaa, mutta silti niin älyttömän hieno kuva. Ei sellaista tunnelmaa tehdä maalaamalla.

Edellisen paikan lähellä olevan valokuvamuseon nimellä kulkee Helmut Newtonin kokoelmat. Esillä on vaihtuvasti Helmutilta jotain ja pari muuta näyttelyä. Nyt esillä oli Helmutin vaimon Alice Springsin kuvia. Täällä ei ole varsinaista valokuvauksen historiaa vaan Helmutin historiaa. Museossa ei saa kuvata, siksi tuo kuva on vahinko.

Valokuvanäyttelytarjonnasta ylipäätään löytyy kalenteri sellaisista lehdistä kuin LFI eli Leica Fotografie International tai Photonews (Zeitung für fotografie).

Loput ovatkin jotain sekalaista katukuvaa. Tuo paikka, missä Segway-porukka surffaa valtiopäivätalon ohi on mielenkiintoinen. Vastapäätä olevasta talosta tulee hienot heijastukset ja näyttää kuin olisi salamalla valaistu. Päätetään päivä päästämällä ilmatpallot pihalle. Love and Peace.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Comments are Disabled