Salo, hyvää ja kaunista 5

Epäilemättä tuo 100 % American Style on hyvää. Kaunista on, että tuossakin kioskissa jaksaa aina joku yrittää. Välillä taukoa on vähemmän ja joskus enemmän. Edelliset lähtivät lomalle – eivätkä palanneet. Kaunista on tuo kioski-kyltti, joka on jäänyt ties kuinka monennelta edelliseltä yrittäjältä Se on yksi ajan kerrostuma. American style grill kioski 100 % – tasan.

Pahkavuoren kioski

Salo, hyvää ja kaunista 4

Enpä sanoisi, että Rautatiesillan ja Mariansillan alue olisi mikään ruma olisi näin valaistuksen aikaan. Oletuksella, että keinovaloista tykkää. Valokuvaajalle eri valkotasapainoiset valonlähteet tuovat mukavaa väriä pimeyteen. Vandalismin seurauksena rautatiesillassa on vain kolme valaisinta. Suurena haasteena olisi saada jokaisen spotin alle yhtä aikaa ihminen. Se on vaikeaa jo senkin takia, että pitäisi olla yhtä aikaa kolme ihmistä liikkeellä pimeän aikaan. Muutenkin jännityksellä odotan, milloin kohtaan ensimmäisen ihmisen.

 

 

 

Rantu horisontissa

Tämä voisi olla hyvää ja kaunista Salossa, mutta tietääkseni sumu ja aurinko eivät kuitenkaan ole vain salolaisia ilmiöitä, vaikkakin tämä Salossa tapahtuikin.

Oli sumuinen aamupäivä, paksu verho lähellä maanpintaa. Eteenpäin sumua, mutta ylöspäin kirkas sininen taivas. Sumuverhoon tuli hetkeksi pieni rako, jolloin horisonttiin – no ei se varsinaisesti ole horisontti – tuli valaistu raita, juova, rantu, viiru, mten vaan. Samalla maisema muuttui eri väriseksi. Hetken päästä rako umpeutui ja maisema muuttui taas harmaaksi. Hieno ilmiö, oi jospa oisit saanut olla muu-kaa-naa.

Salo, hyvää ja kaunista 3

Ympyräparkin luistinrata on ainakin hyvää ja kaunista. Normaalisti parkkialueella on autoja. Mitään ihmis- tai autoilijaryhmää erikseen leimaamatta ja tarpeettomasti yleistämättä jää näiden jälkeen monesti röykkiö roskia. Parkki on työmatkani varrella ja sen ajan kun tuo jää on tuossa, niin eipä ainakaan roskat ärsytä. Se on hyvä se. Näillä keleillä tilapäistä kaikki on vain, siinäkin on puolensa.

Metsäläisyyteni näkyy tästä kuvasta. Onhan siellä ihmisiäkin, mutta kyllä nuo valot ja jää ovat tärkeämmät.

Salo, hyvää ja kaunista 2

Yksi Salon mukavimmista paikoista on Halikonlahden rannoilla olevat vanhat jätevedenpuhdistamon altaat. Paikalla on kaltaisteni linnunkyttääjien lisäksi paljon myös tavallisia ulkoilijoita. Olen monesti ihmetellyt miten paskaputken pää voi olla niin kiinnostava.

Halikonlahti

dddd

Halikonlahti

Salo, hyvää ja kaunista 1

Toisten seinien suttaaminen on rumaa. Onko se rumaa myös silloin jos haluaa kertoa jotain näin kaunista? Laitettu vielä huutomerkkikin perään. Kun tuo tulee oikein sydämestä tai alavatsasta tietää kumpikin osapuoli, että nyt ollaan tosissaan.

Asemakatu

Kuplivaa

Palataan vielä ruraaliympäristöön urbaanista vilskeestä.

Uudenvuodenlupaus

Hyvä Salo. Olen pahoillani, että olen laiminlyönyt sinut kotikaupunkini naapurikaupunki Someron kustannuksella. Naapurin metsissä on viime vuosi haahuiltu ja seutukunnan metropoli on jäänyt lapsipuolen asemaan.

Lupaan, että otan vuonna 2017 enemmän kuvia Salosta kuin otin vuonna 2016. Enkä ota yhtään rumaa kuvaa. Salossa on pakko olla jotain hyvää ja kaunista vaikka skeptinen ja negatiivinen ilmapiiri yrittää muuta väittää.

Jatkukoon vuotesi hyvien tähtien alla ja anna sumun seljetä, jotta voimme ottaa kurssin kohti parempaa huomista.

 

 

Minun retkeni – Meidän Painiolla

Huh heijaa, vuosi päättyi ja yksi projekti sen myötä. Olen tallentanut vuoden ajan mökkijärven tunnelmia kuvin ja sanoin. Tällä oli mielenkiintoinen vaikutus omaan kuvaamiseen. Jotenkin alitajunnassa oli jatkuvasti tämä työ ja se häiritsi muuta kuvaamista. Makrokuvia otin vuonna 2016 tosi vähän kun päällä oli ikään kuin henkinen maisemamoodi. Matkoilla kesti kauemmin kuin ennen, että pääsi sisään kohteeseen. Kamera oli harvemmin mukana muilla retkillä kuin aikaisemmin. Samanlainen tapahtui kun otin eräänä kesänä tavoitteeksi kuvata 20 sudenkorentoa. Tuli sellainen metsää puilta fenomeeni vai syndrooma. Jos joku haluaa projektin ottaa, niin paras on kuva päivässä, kaksi parhaassa. Aihe vapaa.

Olen julkaissut kuvia näillä sivuilla, mutta paperisena ne löytyvät Blurbista.

Eikä ku kohti uusi projekteja.

Oudon valoilmiön päivä

Aurinko näyttäytyi. Tuli hienot värit ja erikoinen tunnelma. Aivan kuin tuuli oli liikuttanut tuota kellertävää aluetta. Kuin olisi satanut jotain mitä näkynyt.