Kevätlinnunherne

Aika korea kasvi leinikkien ja kukintaansa päättävien valkovuokkojen joukossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Metsä(nar)sissi

Sieltä se taas puski risujen joukosta. Kaikki eivät kukkaan asti jaksaneet. On se aika narsissi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Putous 1 ja 2

Lempiputoukseni. Kyllä tuossakin kastuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevään värit

Kevät eteni lämpöaallon vuoksi niin ripeästi, että tuli pelko puseroon – jääkö kevään heleys kuvaamatta. En kyllä oikeasti usko, että lehdet ja ruohot määräänsä enempää kasvaisivat vaikka olisi kuinka lämmintä. Olihan nyt viileät yöt vähän jarruttelemassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OM-D E-M1 II tervetuloa

Ensimmäiset huhut uudesta rungosta ovat tulleet. Huhuillaan, että oikein ammattilaisille oltaisiin kameraa laittamassa. Sellaisen kun saisi, että tarkentaisi eikä vaan meinaisi tarkentaa. Merikotka lentää vierestä ja Pro-tötterö sahailee tarkennusta ja löytää sen kun kohde vastaa mittasuhteiltaan hippiäistä kymmenen metrin päässä. Kyllähän tuo harmittaa, myönnän. Nopea tarkennus ei hyödytä jos ei löydy mihin tarkentaa. Hinta voisi olla sellainen, että saisi kaksi runkoa yhden hinnalla. Ei kulkeutuisi noita kökköjä kennolle putken vaihdon yhteydessä. Hyvin kennon väristäjä nuo kyllä poistaa.

Muuten olen ollut aivan tyytyväinen Olympuksen kamerajärjestelmän järjestelmäkameroihin. Rajoitteet olen tiennyt ja hyväksynyt. Hankinnat on tehty hyvin edullisesti paikallisesta kivijalasta sekä uutena, että osa käytettynä. Rahaa ei ole aivan älyttömiä mennyt. Mietinnässä on uusi 300 mm ja uusi runko, mikäli se tuo jotain todella ihmeellistä tullessaan. Näissä aletaan jo puhua summista, joille haluan saada oikeasti vastinetta.

(Viimeksi kun olin ostamassa lintuputkea mietin, että ostaisko sittenkään vai hankkisko moottoripyörän. Ostin moottoripyörän. Olympuksen kohdalla on onneksi kyse aika paljon pienemmästä summasta.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uddskatan 2

Vielä tämä. Impossible ja SX-70. En nyt muista onko tämä Gen 1 vai Gen 2 filmiä. Jotain näiden kanssa tilatessa sekoilin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uddskatan Hanko

Jos sitä asuisisiskin Hangossa niin kulkisisko sitä vaan rannoilla ja keräilisisis lintujen osia ja kuvailis kallioita? En tiedä, varmaan joku hankolainen tietää. Västäräkki katselee jo nyt etelään, odottaako se vielä jotain saapuvaksi vai suunnitteleeko jo paluuta. Kukkiakin näin, ketunleivät olivat loistossaan ja valkovuokoissa niin paljon terälehtiä, etteivät mahtuneet yhteen kerrokseen. Se Uddskatanista tällä kertaa.

(Vähän jo alkaa hävettää, että omasta kotikunnasta viimeisin kuva on ties milloin.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tehtävä Nizzassa

Kerran, muista en milloin oli Turun taidemuseossa ranskalaisen Jacques Henri Lartiguen näyttely Riviera. Oivallisesti nimetty näyttely, koska suurin osa kuvista oli Rivieran suunnalta, jossa Jaksu tallensi iloista rantaelämää 1920 – 1950-luvuilla. Näyttelyssä oli tämä ja ainoassa omistamassani Lartigue kirjassani, tämä oli ainoa Nizzaan nimetty kuva. Kuva on siis tässä linkissä. Kuvan nimi on Storm in Nice France vuodelta 1925.

Annoin itselleni tehtävän hakeutua mestoille ja ottaa samanlainen kuva. Paikka löytyi. Myrskyä en jäänyt odottelemaan. En tiedä millä polttovälillä Jacques operoi, mutta tämä on rajattu kolmen kuvan panoraamasta, polttovälin ollessa 28 mummonmilliä. Hämärä muistikuva on, että Turussa olisi ollut vitriini, jossa oli joku ”erikoinen” kamera. Muistikuvaksi se myös jää, koska Turussa ei näyttelyissä saa kuvata. Lartiguen kuvassa taustalla oleva kasino purettiin 40-luvulla. Se on suurin muutos maisemaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näsiä – Daphne mezereum

Palataan ellei mukavuusalueelle, niin ainakin mukavalle alueelle eli Suomen metsiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nizzan jämät osa 6

Tämä on viimeinen osa. Viimeinen kokonainen ja vajaa lähtöpäivä kuluivat katuja mittaillen. Jos noista kuvista jotain pitäisi sanoa. Arvotan kaupunkeja muun muassa niissä olevien puistojen mukaan ja rohkean arkkitehtuurin mukaan. Tämä kuutiopää, joka on kirjaston hallintorakennus on omassa luokassaan. 15 metriä kanttiinsa, neljä kerrosta. Suunnittelijat kuvanveistäjä Sacha Sosno ja arkkitehti Yves Bayard. Tuossa pitäisi iltaisin olla valot, mutta ei ainakaan tuona iltana ollut. Jossain vaiheessa matkaa poiketaan jollain paikallisella marketilla. Vaimo ihastelee vihanneksia ja minä ihmettelen kaloja. Lohifile on ainoa tuttu kala noilla tiskeillä. Puistoista nousee esiin ne pienet yksityiskohdat. Kauniit kivityöt ja mosaiikit.

Se siitä. Kuviin olen tyytyväinen, vaikkei montaa hyvää tullutkaan. Täyttävät paikkansa kotialbumissa. Kahdestaan kun ollaan liikkeellä niin silloin ollaan lomalla ja ollaan yhdessä. Yksin tehdyt reissut ovat enemmän kuvausmatkoja, joissa voi jäädä vaikka tunniksi väijymään ihmisvirtaa. Kuvat otettu kameralla ja koska tämä on independent blogi en sano, että Olympuksella. Tällä kertaa en saanut yhtään kameraa rikki. Englannilla pärjää hyvin. Ei haittaa jos osaa sanoa bonsuur, bonsuaar, mersii, silvuplee, mösjöö ja madam. Kaupustelijoita ei yhtään, kerjäläisiä vähän. Koiranpökäleitä pitää väistellä, muuten ihan siistiä. Museoissa laukkutarkastus. Monessa museossa on merkki kuvaaminen kielletty, mutta useimmiten se tarkoittikin että salaman käyttö on kielletty. Vartija opastaa kyllä. Kiitos matkanjärjestäjälle, pusi pusi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA