Täysikuu

Hoh hoijaa kun on tylsää kun pitää kuuta kuvata. Jotain siinä kuitenkin on. Eikä täysikuuta pääse kuitenkaan yrittämään kuin noin keskimäärin 12 kertaa vuodessa.

Tavallisella kameralla dynamiikka jotenkin riittää nousevan kuun ja maiseman saamiseen jotenkin valotettuna. Lightroomilla avustettuna.

Kopterilla taas kuu menee auttamattomasti puhki. Muuten olen todella yllättynyt jäljestä – ainakin tässä koossa. Kopterina DJI Air 2s.

Tuo ensimmäisessä kuvassa ole värikäs lato on maalattu Sobekcis nimimerkin toimesta Upeart Festival 2019 aikana.

Metsässä lennolla

Tunsin itseni väsyneeksi, enkä jaksanut lähteä pyöräilemään, niin lähdin pariksi tunniksi metsään kävelylle ja lentelemään. Tiedän, että on äärimmäisen typerää mennä metsään – varsinkin tuuliseen – lennättämään uutta dronea. Menin kuitenkin. Oudon vaikeaa arvioida ihan sitäkin, missä on vapaa pystysuora tila nousta.

Paljon näkee awsome kuvia metsistä ylhäältä päin. Metsä sisältä on enemmän metsän näköinen. Näkee myös sen, että siellä missä on valoa on myös varjoja.

 

Horsma

Taas horsmaa, ei näitä enää kauaa tule. On yksi surkeimmista taimikoista, jonka olen nähnyt. Heinää, haapaa ja vadelmaa – ja horsmaa.

Salo, Meriniitty koivukuja

Valoa, varjoa, linjoja – mitäpä valokuva muuta tarvitsee. Varmaan muutakin, mutta ei nyt ollut saatavilla.

Uuden dronen hankin ja sitä kokeilen. Teen myöhemmin syväluotaavan arvion laitteesta.

Taidekesä 2021

Ensimmäinen taidenäyttely tänä kesänä. Paitsi jos unohdetaan Wiurilan kesä, Teijon masuuni ja Söderlångvik.

Tälläkään kertaa en reproa koko näyttelyä vaan vain osan Reijo Viljasen työstä. Paikka on Someron kivimeijeri Pitkäjärvellä. On siellä muutakin. Nämä salaperäiset vihjeet varmaan saivat sinut jo lähtemään liikkeelle. Elleivät, niin ensi vuonna on taas uusi tilaisuus.

Maitohorsma

Otin hiljattain pihalle 17 kuutiota mursketta. Olihan siinä kärräämistä. Ajattelepa, kuinka hemmetin monta kuutiota tuosta on ajettu hiekkaa, eikä se ole edes iso kuoppa. Siis ihan järjettömästi.

Tuolla on muuten taas tänä vuonna törmäpääskyn pesiä. Teijolta löytyy, Talonpojanteijontieltä.

Drone heinäkasassa

Ärsyttää kun monet radiojuontajat rakentavat shownsa sen varaan, mitä muista lähteistä eli iltapäivälehdistä ovat löytäneet. Itse pitäis jutut keksiä eikä muilta lainata. Ärsyttää, mutta siitä huolimatta teen nyt itsekin niin – jo toista kertaa. Hiljattain oli juttua kun joku karjankasvattaja tai maitotilallinen – ei mennä niin yksityiskohtiin – oli joutunut teurastamaan jo tusinan verran eläimiä kun joku urpo oli lennättänyt dronen heinäpeltoon ja siitä se oli kulkeutunut rehuksi ja siitä pötsiin. Ei tietenkään kokonaisena vaan osina ja useammalle lehmälle.

Sitä vaan, että jos joku olisi dronensa tuonne pudottanut niin olisiko kanttia mennä sanomaan, että jossain noissa palloissa se on. On myös raportoitu tölkeistä, joita heitellään pelloille. Vaara on tuossakin ilmeinen.

Täytyy sanoa, että enpä enää sen uutisen jälkeen lennättele heinäpeltojen päällä. Ei vaan ole tuollainenkaan tullut mieleen. En ole ajattelematon, mutta en vaan ole ajatellut.

Juhannustaika

Varmaan joku juhannustaika tyyliin, jos löydät tyynyn alta polkupyörän ja kukkasia, niin …

Kirjosieppo

En ole minäkään niin ronkeli sen suhteen mikä sinne pönttöön pesii. Kunhan on ahkera kirvankerääjä. (Luin vain hämmästyneenä, että on olemassa kirjosieppovihaajia.)

Lapsi kirjosieppo on torpannut itsensä strategiseen paikkaa ruoan suhteen ja samalla tukkii koko kämpän ilmanvaihdonkin.

Se niistä helteistä

Ainakin muutaman tunnin oli viileämpää. Keskustassa sataa ja ukkostaa, mutta muutama kilometri pohjoiseen on vielä hetken rauhallisempaa. Mielenkiintoinen tuo kirkas juova tuossa pilvessä. Tämä on hyvä paikka bongata etelästä eli mereltä tulevia ukkosia. Vähän korkeammalla kuin kaupunki ja suht esteetön näkymä.