Monthly Archives: tammikuu 2013

Varjot

Vielä viimeinen samalta illalta. Valoa riitti, vaikka ei vielä täysikuu ollutkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jäljet

Toinen kuva eiliseltä. Kuu oli jo korkealla ja antoi taivaaseen sinistä väriä. Rannan ja metsän rajaan alkoi nousta usvaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tähdet, kimallus ja yksinäinen saari

Sääennuste näytti, että voisi olla toistaiseksi viimeisiä kirkkaita iltoja. Huopatossut jalkaan ja pakkaseen. Hamarinjärvi kutsui. (Klikkaa isommaksi.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pimeää hakemassa

Olen odottanut kirkkaita iltoja ja kun sellaiset tulivat – tuli myös kovat pakkaset. Haluaisin tietää miten PL-5:lla onnistuu kuun ja tähtien valossa kuvaaminen. En päässyt vielä tänään metsään, mutta harjoittelin golf-kentällä. Lightroomin kautta kierrättää, vähän vääntelee vipuja niin hyvä siitä tulee. Hankalinta on kuitenkin kylmyys. Vähänkin tuulta niin sormet ovat jäässä jos pakkasta on yli kymmenen astetta. Nämä kaupungin valo kuvat käännän mv:ksi, valkotasapainon säätäminen on vaikeaa kun eri värisiä valonlähteitä on niin paljon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ISO 1600 20 mm f2,0 1/8 sec

 

Wäinö Aaltosen museo

Kuutti Lavonen Wäinö Aaltosen museossa (Turku). Taustalla yksi Kuutti, keskellä Wäinö, edessä minulle tuntemattoman taiteilijan potretti. WAM:ssa oli lastenpäivä ja nuo maalaustelineet liittyivät päivän aktiviteetteihin.

Kuva Lumia 800, Pictures Lab Effects: Auto Adjust, B & W Border: Film

 

 

Ulkoilutan kameraa jatkuu

Tarvittiin yksi kova tammikuun pakkaspäivä, että sain nämä sivut pystyyn. Olin kaivannut Pixelpost-alustan www.ulkoilutankameraa.fi/pixelpost tilalle jotain muuta, mutta kesti yli vuoden kunnes sain tehtyä nämä WordPress-sivut. Jatkan ainakin jonkin aikaa ainakin joitain päivityksiä myös Google+:aan profiiliin https://plus.google.com/118405774000560565757/