Monthly Archives: lokakuu 2016

Kauniiden värien päivä

Lokakuu lähenee loppuuaan. Vielä tuli yksi aurinkoinen päivä. Taivaalle erikoinen sininen ja ruovikkoon heleän keltainen. Ensi viikoksi säätiedotus lupaileekin jotain muuta väriä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lokakuun paletti

Vielä löytyy väriä. Vain hetki ja siirrytään marraskuuhun. Valo vähenee. Kaunis keltainen muuttuu ruskeaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syyshedelmät

Olipas kiva käydä pitkästä aikaa ulkona, valoisaan aikaan, kameran kanssa. Ottamassa lähikontaktia syysluontoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Maalaispoika kaupungissa

Maalainen lähti suurkaupunkiin tutustumaan näyttelytarjontaan.

Ensimmäinen kohde: Valokuvataiteen museo Alec Soth Gathered Leaves. Tämäpä oli erinomainen. Tällainen ei-niin Amerikan ystäväkin tunnistaa kuvista ensimmäisenä ihmisen. Vaikka näitä monessa kohtaa mainostetaankin road-trippinä Amerikan halki ja poikki. Tähän ei maalaustaiteella pysty. Valokuvalla on paikkansa. Hieno käydä katsomassa tällaisia oikeita valokuvia niin voi taas itse jatkaa kukkakuvien ja maisemien taltiointia kun tietää, että edes joku tekee jotain tärkeääkin. Tekniikasta sen verran, että hienoa jälkeä, mahtavaa. Ison koon filmi, hieno terävyysalueen hallinta, mahtavaa.

Toinen kohde: Helsinki Art Museum HAM Yayoi Kusama, In Infinity. Tästä ei tullut oikein mitään. Porukkaa ku pipoo. Pitää mennä toisen kerran jos mahdollista. Onhan tuo aika kauan esillä. Henkilökohtaisesti kiinnostava, koska tunnistan itsessäni tuollaisen pakkomielteisen näprääjän. Näyttelyn somistuksessa mielenkiintoinen yksityiskohta olivat nuo neliskanttiset sähkökalusteet.

dav

mde

Taivas ja tähdet

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lehtikuva

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hevosholma

Painiojärvi. Tässä niemenpätkässä on jotain kuvauksellista jokaisena vuodenaikana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA