Monthly Archives: lokakuu 2020

Teijo Sahajärvi

Kiersin Teijolla ns Sahajärven lenkin eli Sahajärveltä Nenustaan, Sauruntieltä yli kohti Onnelannummea ja Sahajärvelle.

Noilla kalliolla tuli paljon käveltyä kun retkeilyalue oli vielä nuori. Kalasunttiin, jossa tätä kuvaa otettaessa olin, ei päässyt kuivana kuin veneelllä. Silloin kalastettiin rannoilta, joskus lasten kanssa ja joskus ilman.

Maastosta huomasi, että kävijämäärät ovat kasvaneet. Polut ovat levinneet, märät kohdat muuttuneet liejuiksi, nenäliinoja ja karkkipapareita. Laavulle oli, varmaan vahingossa, joku jättänyt ruoanvalmistuksesta jääneet jätteensä. Saha pitää laittaa kiinni vaijerilla ja puiden tekoon tarkoitettu nuija on varmaan poltettu. En aina oikein jaksa ymmärtää. En ihmettele jos toiset haluavat kulkea omia polkujaan.

Oli kuitenkin aika kirkas päivä.

Kivi vai koivu

Kumpi voittaa, kivi vai koivu. Kivi ei ole antanut periksi ja koivu on joutunut kasvavaan kiven päälle. Jos lähdetään siitä ajatuksesta, että puut ovat tuntevia ja tuntevat kuten ihmiset, niin tuon on tarvinnut sattua ihan sairaasti.

Mielenkiintoinen kohde. Hankalasti kuvattava, niin kuin moni muukin metsän puu.

Suon laidalla

Kulkea etelän kansallispuistossa omaa polkuja, suon laidalla, kerätä karpalon kokoisia puolukoita, ei yhtään vastaantulijaa, ei yhtään ohittajaa.

Kiitän kaikkia, että mikään palvelumuotoilija ei ole vielä onnistunut tätä muotoilemaan. Kiitos.

Onko vielä muita värejä

Onpa siinä antosyaaneja ja karotenoideja joille klofylli on antanut tilaa loistaa. Eikö olisi mitenkään mahdollista, että keltainen ja vihreä olisivat samaan aikaa paikalla, niin saataisiin sinisiä lehtiä.

Tässä vain vähän ojentelen

Ensin ojentelen ja sitten ravistelen. Sitten olenkin valmis ottamaan talven vastaan.

Wannabee aarnimetsä

Välillä löytää tällaisia vähän kuin vanhan metsän pienoismalleja tai dioraamoja. No, kyllä moto sen korjaa, ennen kuin vahinko ehtii tapahtua.

Tuulee

Niin kuin voi kuvasta päätellä. Ellei satu kirkkaana päivänä tikikameraan tarpeeksi hidasta filmiä mukaan eikä halua käyttä kaikkein pienimpiä aukkoja liike-epäterävyyden taltioimiseen, niin… Käytä Olympuksen HighRes moodia. Kamera kannattaa siltipitää jalustalla, että saa runkoihin jonkinlaisen terävyyden. Olympuksia saa kaupasta, mutta pidä kiirettä. Ne ovat nyt niin halpoja, että loppuvat kohta.

Monimuotoisuus

Mitä se muka on, ettei luonnon monimuotoisuus olisi jotenkin vaarassa. Onhan tuossa ylämäkeä, alamäkeä, tasaista ja vaaka- ja pystylinjoja on erimerkkisiä ja ikäisiä puitakin. Tänään oli taas se päivä kun haluaisi kulkea vanhassa metsässä eikä aina näillä – tosin välillä kuvauksellisissakin – puupelloilla.

Koivuportti

Haastava kohde. Kun lenkillä huomaa, että nyt alkaa lehti kellertää, pitää olla valmiina. Tänä vuonna onnistuin. Sattui vielä aurinkokin mukaan etuvasemmalta. Enää tämä ei ole tällainen.