Kirjoukonkorento pönö

Yritin vähän aikaisemmin suossa seisten vaelluskengät märkänä saada näistä lentokuvia. Periaatteessa helppo kohde, mutta ei vaan sattunut tarkennus kohdalle. Lammikon ulkopuolella sattui sitten olemaan tämä yksilö. Ensin varovaista lähestymistä hiipien, sitten kontaten ja ryömien. Kuva-ala täyttyi 40-150:llä, otetaan 60 mm makro. Korento pysyy edelleen paikallaan ja kuva-alalla alkaa olla ahdasta. Seuraava putki. Otetaan Samy ja kokeillaan sillä, lyhin tarkennusetäisyys 9 senttiä. Tajushan se lopulta lähteä kun törmäsin sen pyrstöön.

Jälkimmäisessä on sähläämisen makua. Tarkensin valmiiksi ja huojuin sitten sopivalle etäisyydelle. Asento oli hieman epämukava. Tästä kertoo sekin, että kuvan oikeassa alakulmassa on minun vasen jalka. Himmentäminen on jäänyt tekemättä. Aukko on ilmeisesti ollut noin 3.5, koska terävyys on suunnilleen viidennen jaokkeen kohdalla. Ei tämänkään tötterön kanssa voi siis aivan huolettomasti räiskiä – ainakaan lähietäisyydellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments are Disabled