Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo

Tänään oltiinkin mie sie seudulla eli Kaakkois-Suomessa, Kouvolassa. Ikänä tollasesta paikasta ollut kuullutkaan. Oli miten oli, niin siellä oli esillä Markus Varesvuon lintukuvia, taisivat olla pääasiassa hänen uusimmasta kirjastaan. Kirjan hankin jokin aika sitten, joka onkin varsin vaikuttava kuviltaan ja laadultaan. Olikin hienoa nähdä kuvat neljä kertaa isompina ja todeta, että laatu ei kärsinyt lainkaan ja katselu oli vielä nautittavampaa. Näyttelyn nimi Selviytyjät liittyy jotenkin Suomi100 teemaan ja kuvaa jotenkin suomalaisten eläinten selviytymistä. Kuvat nyt eivät ihan 100%:sti tähän teemaan menneet, mutta mitä pienistä. Näyttelyssä oli esillä myös Jussi Mäntysen veistoksia ja Minna Pyykön maalauksia. Valitettavasti häikäistyin valokuvista niin, että muu jäi vähemmälle katsomiselle.

Paluumatkalla poikkesimme Verlaan. Siellä oli Lassi Kujalan töitä yksi ladollinen. Lassin epäonneksi meidän kierros meni väärin päin. Hienoja kuvia toki, mutta ei oikein tuon Varesvuon jälkeen iskenyt. Kadehdittavan hieno kuvausympäristö ja -seutu, josta moni kuvista olikin saanut inspiraationsa.

Verlassa näin myös elämäni ensimmäisen kerran kalliomaalauksen. Jonkun aikaa sitä joutui etsimään ja osa siitä hahmottuikin kun sen kerran onnistui näkemään.

Comments are Disabled