Kamerani luontoretkellä

Joulukuussa ilmestyneessä Luontokuva-lehdessä luontokuvauksen primus inter pares Hannu Hautala antoi lukuvinkin. Menkäätte kirjastoon, se on paikka missä on paljon kirjoja. Hakekaa sieltä kirja Eero Murtomäki: Kameramme luonnon rippeillä ja lukekaatte se. Minäpä olinkin jo valmiiksi kirjastossa. Luontokuvalehti haisee niin pahalle, etten voi sitä kotiin tilata. Olipa mielenkiintoinen kirja. Tästä kun suodattaa pahimmat provot, köyhyyden ja kurjuuden korostamisen pois jää jäljelle paljon pohdintaa oman luontokuvaussuhteen analysointiin. Luontokuvaussuhteen/luontosuhteen – ne ovat tyystin eri asia. (Hautalan “arvonimi” on lainattu kirjasta.)

Kirjasto jotenkin hölmistyneenä lähdin lähiluontoon ja otin muutaman estetisoidun luontokuvan. Jäätyminen luonnonilmiönä niissä näkyy, joten sillä tavalla puolustavat paikaansa, etteivät aivan turhia ole.

PC170253.jpg

PC170256.jpg

Comments are Disabled