Kauriin kuolema ja kuoleman jälkeinen elämä

Sattuipa kevätretkellä koivikkoon. Kampasin rantoja ja etsin mitä jäät ja tuulet ovat tuoneet tullessaan. Lähinnä kaloille hengenvaarallisia muoviesineitä haeskelin. Rannoilta löytyy yllättävän usein vaappuja. Kuhaveden äärellä kun ollaan, Merimetsoja ja Rapalaa löytyy. Tänään löysin Ilmatieteenlaitoksen jonkun luotainsysteemin. Jotenkin muistan, että olisin nähnyt sen aikaisemminkin ja ihmettelin, että onpa erikoinen merkki rapumerrassa. Sellainen valkoinen laatikko, jossa lukee Vaisala. No, se oli teknoa se. Sitten löytöön numero kaksi. Rannan tuntumassa oli kauriin raato. Siihen se oli pötkähtänyt ja valkovuokko niin kauniisti kasvoi vieressä. Tuulen alapuolella vähän tuoksahti, joten ei ihan tuore tapaus. Yllättävän rauhassa oli raato saanut olla. Varikset tietävät missä se on, mutta muuten ei näkynyt jälkiä. Jään mielenkiinnolla seuraamaan. En sen enempää tätä raatoa repostele. Elävä luontokappale tämäkin on ollut.

Comments are Disabled