Kansallismuseo Nick Brandt

Kamera on saanut olla melko rauhassa Bergenin matkan jälkeen. Muiden kuvia on tullut katseltua. Kuten Someron kivimeijerissä olleet Ilkka Halson työt ja kansallismuseon Nick Brandt Inherit the Dust näyttelyn.

Jälkimmäisen olin nähnyt jo aiemmin Tukholmassa ja Halson töitä siellä täällä yksittäin. Brandt näyttää mitä on joskus ollut ja Halso näyttää mitä tulee olemaan. Inherit the Dust näyttelyyn palatakseni. Näyttelyn ydinsanoma on kuitenkin ihmiset. Milloin on Afrikan ihmisten vuoro päästä osalliseksi paremmasta elämästä.

Tuosta karhusta ja näyttelyn teemaan liittyen. Suomessa on ymmärretty, että kaikkia karhuja ei kannata ampua. Niillä tienaa elävinä paljon paremmin. Tätä myös Brandt pyrkii kertomaan. Vaikka karhut ammuttaisiinkin niin, tuleehan niitä Venäjältä lisää. Norsujen kanssa taitaa olla eri juttu.

Comments are Disabled