#Selitykset

1 Viime vuonna jäätiin siihen, että virkavalta tuli takavarikoimaan kyniä. Jotain jäi jäljelle.

2 KJAVAR eli Kansallinen Joulun Ajan Valmistelun Asiantuntija Ryhmä kokee painetta ja painostusta. Aivan kuin koki myös Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR. Ei siitä paremmaksi muutu, vaikka kuinka painettaisiin tässä vaiheessa kolmatta piikkiä.

3 Aikaisemmin tänä vuonna julkisuuteen nousi uusi versio Afrikan tähden rosvo-lätkästä. Asiaa oli mietitty myös Korvatunturilla, mutta päätyivät siihen, että tehdään Korona-pelistä uusi versio. Saa nähdä millainen siitä tulee.

4 Tämä vaati vähän asiantuntemusta. Pleikkari eli Playstation eli PS6 julkaistaan arvioiden mukaan aikaisintaan 2026, joten se voi hyvinkin joskun löytyä tuon nappulan lahjapaketista.

5 Liittymämyyjä on nyt harmiton arkinen hahmo, johon voi törmätä vaikka joka päivä. Nyt se on arkinen, joskus legendaarinen ja sitten myyttinen.

6 Tämähän oli uusinta viime vuodelta. Ei ole vielä kaikki julkkikset hallussa. Kuva on noin vuodelta 1975, Sylvi Kekkonen kuoli 1974 ja YLEn värilähetykset alkoivat 1977.

7 Pukki on jäämässä eläkkeelle. Eläkettä ei varmaan ole paljoa kertynyt kun on vain päivän vuodessa töissä, mutta onhan noita vuosia. Joku joutomies vain pitäisi saada tilalle.

8 Oliskohan se Daniel Craig, joka lopetti Bondin hommat? Toinen vaihtoehto olisi ollut Angela Merkel.

9 Ikuinen kiistely, muista myös takavalot.

10 Vaikka se cesium rikastuisikin jäkälässä ja siirtyisi poroon, niin ei niitä becquerellejä niin paljoa ole, että porot alkaisivat loistaa. Tässähän viitataan 35 vuotta sitten tapahtuneeseen Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuuteen. Poroa voi siis syödä, paitsi tässä kalenterissa vain katsellaan.

11 Joku on siis mennyt ja kääntänyt joulupukin muotoon Santa Claus ja siitähän ei tule kuin ongelmia.

12 Tämä vuonna on paljon puhuttu vihreästä siirtymästä eli siirtymisestä pois fossiilisista energialähteistä. Samassa yhteydessä on nostettu myös termi taksonomia. Tätä ei pukkikaan ymmärtänyt, joka vanhana tiedemiehenä ymmärtää taksonomian eliöiden tieteellisenä luokitteluna eli esim poro kuuluu hirvieläimiin ja dinosaurus kuuluu – ei mitään hajua. Ainakin lajisto on nyt laajempi ja vihreämpi.

13 Tietenkin Forrest Gump, kohtaus missä Forrest alkaa päättää juoksulenkkiään.

14 Ja niin paljon kuin netistä tilaamisesta varoitellaan, niin kuitenkin meni ja tilasi “luotettavalta” sivustolta. Palautuskorttia voi onneksi heilauttaa. Entäpä kun tuo palautettava osoittaakin tunteita?

15 Pukkikiertueessa viitataan taas kiireeseen. Pääsiäinen painaa päälle ja nuo kaksi haluaisivat liikkeelle vähän aikaisemmin. Normaalioloissa nuuttipukki kulkee 13. ja pakkasukko noin 7. tammikuuta.

16 Paljon on puhuttu konttipulasta. Ei varmaan kuitenkaan tuohikonteista vaan kuljetuskonteista.

17 Arvasitkohan oikein, että oikea numero on 6 ja saha tietenkin tarvitaan kun mennään “omaan” metsään.

18 Ei huono ajatus laittaa niitä vuodenvaihteen jälkeen tarvittavia jumppavarusteita kuuseen. Ei ollenkaan.

19 Mietipä paljonko niitä koronapasseja tontuille pitää tulostaa.

20 Monella ei tosiaan ole kuin tuo tylsä luukkusysteemi, mistä tulee aina ne samat.

21 Etänä väi lähinä, niinpä. Tällainen kotiorientoitunut ei aina ymmärrä miksi etänä tehtävä tarkoittaa sitä, että ollaan kotona. Muotisana hybridi pitänyt sotkea tähänkin asiaan.

22 Melko tympeästi kohdellaan luontoharrastajaa. Mukavahan sitä olisi tutkia luonnon monimuotoisuutta kotioloissa ja ennallistaa hiljalleen olohuone metsäksi, joka se oli joskus kauan tai ei niin kauan sitten.

23 Jotain rajaa Unikko-kuosin käyttöönkin. Pidä pukki pintasi.

24 Tässä ei ole mitään jouluun liittyvää toivotusta lukuun ottamatta. Kunhan irroittelin.

Comments are Disabled