Monthly Archives: toukokuu 2015

Metsäorvokki – Viola riviniana

Metsäorvokiksi minä tämän määrittelin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

F-Stop Millar Bandon

Olen hakenut uutta olkalaukkua. Käyttötarkoitus on kaupunkilaukku. Mukaan tarvitaan runko ja kaksi ehkä kolme objektiivia. Taskutilaa lompakolle, muistikirjalle, passille, kännykälle, karttakirjalle, akulle, muistikortille ja muulle roinalle. Olkalaukun pitäisi olla sen kokoinen, että vaikka se olisi täysi niin se olisi silti kevyt. Löysin netistä monia tarinoita, joissa esiteltiin miten laukkuun mahtuu lähes koko kamerakokoelma. Eihän sellaista pysty enää kantamaan. Mikromaailmassa elän niin pienempikin laukku riittää. Päädyin tähän.

Väri on sininen. Läppä on hieman harmaampi kuin muu laukku. Materiaali nailonia (Cordura). Pitänee siis vettä sateen sattuessa. Sisäpuolella harmaa vuoraus. Laukun sisällä oleva insertti on tarranauhalla kiinni ja irtoaa kokonaisena. Voi siirtää toiseen laukkuun tai käyttää tätä laukkua tarvittaessa vaikka kauppakassina. Insertin syvyys on noin 20 cm, leveys noin 10 cm ja pituus vähän päälle 30 cm. Laukun ulkomitat ovat samat, mutta muutama sentti enemmän suuntaansa. Vetoketjut YKK:n ja neulokset laadukkaan näköisiä. Kaikki reunat on hienosti viimeistelty. Oikein kivan näköinen. Vetoketjussa on söpö genuiinin nahasta tehty somiste. Valmistusmaa Kiina.

Kyllä tää kelpaa. Mukaan mahtuu se minkä pitääkin mahtua. Pyöräillessäkin (tasaisella) laukku pysyy hyvin paikallaan, eikä lähde valumaan lantion päälle. Hihnassa olevasta läpyskästä en osaa sanoa muuta kuin juu ja ei. Olkapäitä ja hartioita on erilaisia.

Mitä puuttuu. Paikka vesipullolle. Seuraavaan versioon vaikka verkkotasku toiseen päätyyn. Lentokoneeseen kun ostaa luettavaa niin olisi kiva, että aikakauslehti mahtuisi siististi mukaan. Taskuja en kaipaa enempää. Tavarat ovat kuitenkin aina väärässä taskussa.

Kuva 1. Edestä. Läppä suojaamassa taskuja. Kaksi muovista solkea. Remmit helppo kiristää sen mukaan kuinka laukku pullistelee. Läpän alareunassa, päälinailoniin ja vuorin sisällä on kovike. Tekee läpän reunan ryhdikkäämmäksi ja pysyy varmaan solkien neuloksetkin paremmin kiinni.

Kuva 2. Takaa. Pehmustettu vetoketjulla suljettava tasku. Tabletti mahtuu. Miniläppäri kokoa 260 mm X 180 mm X 25 mm niin vetoketju ei mennyt enää kiinni. Paljonkaan leveämpi ei olisi mahtunut – paitsi pystyyn.

Kuva 3. Yllätys, yllätys. Läppä suojaa taskuja, mutta päälokeroon pääsee käsiksi avaamalla vetoketjun. Läppä saa siis jäädä alas suojaamaan taskuja ja F-Stopin merkki on koko aika näkyvissä. Tämä on hieno oivallus. Tällä voi kuljettaa vaikka shamppanjapullon ja pari lasia.

Kuva 4. Läpän alla kaksi taskua ja taskujen välissä paikka kynälle. Oranssi vetoketju kuuluu läpässä olevalle taskulle. Jotain litteää ja kevyttä sinne voi laittaa.Taskujen nepparit ovat muovia. Tiukat ovat, eivät itsestään aukeile. Suutari laittaa sitten uuden jos hajoaa.

Kuva 5. Kolme lokeroa vakiona. Olisi kiva jos noissa väliseinissä olisi sellaiset korvat, joita joissakin laukuissa olen nähnyt. Saan toki nytkin rungon ja objektiivin keskimmäiseen lokeroon noiden välikkeiden varaan. Kynä näyttää yhden tarralla suljettavan taskun paikan. Tässä taskussa ei ole ulkopuolella pehmustetta. Ison osaston päissä näkyy kun kangas on vähän mutkalla. Siinä on neppari ja kun laukun läpän laittaa kiinni ei läpän ja lokeron väliin jää koloa.

Kuva 6. Pohjassa nahan näköiset läpyskät, joihin saa kiinni irtohihnat. En keksi, mitä kevyttä sinne laittaisin. Rullaan ehkä sen lehden tänne.

– – – – –

Loppuun vielä disclaimeri. Omalla rahalla olen tämänkin ostanut. Ostin Suomesta, turha mennä ulkomaankaupoista kattelemaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuva 1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuva 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuva 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuva 4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuva 5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuva 6

Kattohaikara (Ciconia ciconia)

Pitihän sitä käydä kattohaikaraa kattomassa. Aikamoinen ilmestys kun pääsee vielä näin lähelle. Toivotaan, että pesintä onnistuu ja haikara tuo uuden haikaran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autoja kattomassa

Kiikala lentokeskus VW-Open 2015. On noissa melkein kaikissa volkkari. Kiihdyttelykuvia ei tällä kertaa ole. Taitaa olla jotain volkkarihuumoria laittaa auton ikkunaan verhot, joissa on mersun merkkejä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Suokukka – Andromeda polifolia

Korpinsulka oli jouten ja sai toimia rekvisiittana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kemiönsaari Söderlångvik

Kasnäsissä käydessä kannattaa poiketa myös Amos Anderssonin kesämökillä Söderlångvikissä. Uusi kesänäyttely oli avattu ja kuinka ollakaan siellä oli kuvia Italiasta ja Roomasta. Taitelijaresidenssi Villa Lante Trasteveren kaupunginosassa Roomassa Italiassa on Amoksen lahjoitus valtiolle. Trastevere jäi meiltä valitettavasti käymättä.

Söderlångvikin kristallikruunuja kierrän joka kerta siellä käydessäni. Saisiko niistä vielä jotain uutta kuvaa aikaan. Tällä kertaa yläkerrassa liikkui raskas seurue ja sain kuulla kruunujen helinää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kemiönsaari Kasnäs

Päiväkävelyllä Kasnäsin rantakallioilla. Lapintiiraksi tuon linnun laitoin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Wiurilanlahti, Salo

Alttarivaloiksi noita kutsutaan. Kuvassa eivät ole ihan niin vaikuttavat kuin olivat luonnossa. Jälkimmäinen on VSCOCAMin kautta käytetty kännykuva. Tykkäsin kyllä siitäkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Processed with VSCOcam with b2 preset

Processed with VSCOcam with b2 preset

 

Suljinrikko OM-D E-M10

Hautuumaalla kävimme kameran kanssa hiljentymässä ja kamera otti asian liian tosissaan. Maahanputoamisen seurauksena kävi näin.

Tämä on ollut kovan onnen kamera. Itsekin sählännyt – myönnetään. Muutaman viikon ikäisenä se putosi matkoilla ollessa ravintolan lattialle – näyttö rikki. Siitä puolen vuoden kuluttua taas reissun päällä – muistikortin luku/kirjoitussalpa irtosi ja kortti jäi jumiin kameran sisälle. Nyt noin vuoden ikäisenä – matkalla jälleen – taas rikki. Ensimmäisen hajoamisen jälkeen olen pitänyt PL5:sta varakamerana. Olen oppinut, että korjauskeikka kestää noin neljä viikkoa, joten ostin samantien tilalle käytetyn vähän lauotun OM-D E-M5 Mark I:n. Muuten ok, mutta nappulat on ihan surkeet ja on muutakin, mutta ei tule nyt mieleen eikä jaksa pienistä valittaa. Hyvä on se, että se kestää paremmin vettä kuin vanha. En olekaan ollut pitkään aikaan uittanut kameraa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kotia kohti

Ensin junalla Terministä/ltä kentälle ja koneeseen. Pohjois-Italian yllä aurinko paistoi. Alppien kohdalla ajattelin, lumi on aika kaunista täältä 11 km:n korkeudesta. Voi räntä mikä muutos palata Rooman 27 asteesta Suomen kevääseen.

Processed with VSCOcam

Processed with VSCOcam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA