Monthly Archives: heinäkuu 2015

Seitsenpistepirkko – Coccinella septempunctata

Leppäkerttujen sijaan mielenkiintoisempi oli tämä paikka. Niityn reunassa kasvoi noin neliömetrin kokoinen ala muuta kasvustoa selvästi korkeampi heinäkasvi. Kymmenkunta leppistä, kultakuoriainen ja kaikenlaisia muita siivekkäitä ja siivettömiä. Siinä olisi ollut apetta kirjosieppoperheelle pitkäksi aikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tammisaaren museokeskus

Museokeskuksen pihapiirissä on valokuvaajan ateljee. Esillä kaikenlaista aiheeseen liittyvää. Heti sisään mennessä alkoi niin kovasti yskittää, että minusta ei noissa tiloissa olisi ainakaan saanut kelvollista passikuvaa. Historian häivähdys tuntui aika voimakkaasti. Kannattaiskohan siellä vähän tuulettaa? Tuota laitetta ja sen suhdetta nykypäivään mietin. Aika paljon on muuttunut muukin kuin tekniikka. Koska tekniikka mainittiin niin kännykkään lisävarusteeksi tuollainen huppu ja sellainen appsi, joka kääntää kuvan aina väärinpäin. Siinähän sitä olis retroilua.

Muista näyttelyistä sen verran, että Helene Schjerfbeckin elämä ja taide on aina katsominen arvoinen. Jugend – Billnäs näyttely oli mielestäni varsin vaatimaton. Tämäkin paikka on museokorttikohde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salo iltatori Neljä ruusua

Ensin esiinnyttiin, huudatettiin salolaisia ja lopuksi yhtye palkittiin sonnisäilykkeillä. Tais olla porukan ainoa lihansyöjä.

Kiitos Suvisalolle tästäkin keikasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sinitiaisen proteiinipatukka

Pihaan pelmahti äänekästä ja vilkasta nuorisoa. Sinitiaisparvi oli liikkeellä. Osa kiipeili puussa, mutta tämä yksi oli kovin toimessaan nurmikolla. Ensin luulin, että se on saanut männystä jonkin pihkaisen roskan nokkaan. Eipäs ollutkaan. Se heitteli, ravisteli ja hakkasi jotain pienen viittasankarin näköistä ötökkää. Varmaan mietti, että mistä hemmetistä tämän saa oikein auki. Toisessa kuvassa oli jo aika ärtyneen näköinen. Oli kovin toimessaan ja päästi ihan viereen katsomaan. Aika pöhkö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hämeenlinna

Tammelasta matka jatkui Hämeenlinnaan. Hämeenlinnan taidemuseossa Martta Wendelin. Ennakko-odotus oli, että ei taida olla meikäläisen makuun. Eikä se oikeastaan ollutkaan. Aiheet vain eivät herätä minussa mitään muistoja tai takaumia eikä Kotiliesi ole koskaan kuulunut lukemistooni. Taiteilijan kykyjä en kiistä. Hienoja akvarelleja hienolla tekniikalla. Myönnetään, että kovan hammas-, leuka-, poski yms säryn vuoksi en ehkä täysillä keskittynyt tähänkään tapahtumaan. Saatanpa muuttaa mieltäni kun itku loppuu ja hammakset on taas kiristetty. Tämänkin pääsymaksun maksoin museokortilla. Näyttelyssä on mm valokuvaus kielletty, joten ei kuvia. Paitsi yksi.

Sitten Hämeen Linnaan. Tässä kohteessa keskittymistä häiritsi myös nälkä. Itse linnasta yritin ottaa sellaisen kuvan, ettei kukaan ole aikaisemmin ottanut. Onnistuin – tuli uniikki. Linnan kolmannessa kerroksessa oli Taneli Eskolan näyttely Sibeliuksen maisema. Osa oli tuttuja jostain muusta näyttelystä ja osa uudempia varmaan tätä näyttelyä varten tehtyjä. Kannattaa tuolla poiketa jos noilla seuduilla liikkuu, eihän se mitään maksa kun vilauttaa museokorttia.

DSC_0201

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bella Italia 2015

Vuotuinen käyntikohde. Vaikka eipä se tapahtuma itsessään ole juurikaan muuttunut niinä vuosina kun itse olen käynyt. Saman näköisiä autoja samoilla paikoilla. Joukosta erottui tällä kertaa Alfa Romeo AR51 Matta vuodelta -52. Prätkistä vähemmän nähty oli Aprilia Moto 65, suunnittelija Philippe Starck. En ole vuosiin ottanut näistä kuvia kun netistä löytyy niin paljon parempia. Harmi kun Moto-Guzzin uusi California on niin iso ja kurja kun ei kukaan nyt osta sitä meitin mökkiä. Vanhat Californiat on kohta niin ajettuja ja vanhoja, etten sellaiseen ryhdy.

Ensi vuonna varmaan uudelleen ja nyt matka jatkuu Hämeenlinnaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Synkät pilvet langoilla olevien kyyhkysten yllä

Pidetään tämä blogi hengissä edes yhdellä postauksella viikossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valkosipulin kasvatusta

Tänä vuonna yritän kolmatta kertaa valkosipulin kasvatusta. Ensimmäinen yllätys oli jo varhain keväällä pintaan tulleet alut. Onnistumisprosentti oli 101, mutta se putosi myöhemmin sataan. Toinen yllätys oli, että naatit kasvoivat ja ovat jo melkein miehen korkuisia. Kolmas yllätys oli tämä. Katsoin, että kohta on sipulit solmussa. Erikoisen kiehkuran se tekeekin. Kukka kai tuohon on tarkoitus tulla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Korentojen perässä hyppelyn ohessa tulee nähtyä muutakin. Ei ole poro, taitaa olla maanilviäinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Korennot 2015

Avataan tämä kausi korentojen osalta, aika myöhään tosin. Aikaisemmin on muutama sulkakoipi ja lampikorento tullut vastaan. Tutuilla ja varmoilla paikoillakaan ei ole ollut elämää. Nyt tärppäsi, ainakin tytönkorennot ovat tulleet ilmoille. Kuvissa siis keihästytönkorento ja sirotytönkorento.

Tein samalla itselleni listan niistä eri lajeista, joita näitä sivuilta löytyy. Kaikki aikaisemmat korentopostaukset löytyvät tagien avulla. Listan järjestys noudattelee Sami Karjalaisen Suomen sudenkorennot kirjan järjestystä. Numerointi on oma.

Neidonkorennot
#1 1.6.2013, Immenkorento, Perniö Latokartano
#9 24.6.2013, Neidonkorento, Perniö Sahajärvi

Keijukorennot
#16 28.7.2015, Sirokeijukorento, Perniö Puolakkajärvi

Tytönkorennot
#6 12.6.2013, Keihästytönkorento, Perniö Punassuo
#23 5.8.2014, Eteläntytönkorento, Somero Palikainen
#8 22.6.2013, Sirotytönkorento, Salo Halikonlahti
#21 2.6.2014, Isotytönkorento, Somero Palikainen
#2 1.6.2013, Punatytönkorento, Perniö Latokartano

Sulkakoipikorennot
#5 8.6.2013, Sulkakoipikorento, Perniö Sahajärvi

Ukonkorennot
#4 8.6.2013, Karvaukonkorento, Perniö Sahajärvi
#24 13.9.2014, Kirjoukonkorento, Perniö Punassuo
#18 29.8.2013, Ruskoukonkorento, Perniö Latokartano
#20 8.9.2013, Siniukonkorento, Perniö Puolakkajärvi

Jokikorennot
#10 28.6.2013, Aitojokikorento, Perniö Pohjankoski

Purokorennot
#22 11.6.2014, Purokorento, Perniö Teijo

Kiiltokorennot
#14 18.7.2015, Välkekorento, Perniö Sahajärvi

Varsinaiset sudenkorennot
#11 28.6.2013, Litteähukankorento, Perniö Pohjankoski
#3 8.6.2013, Ruskohukankorento, Perniö Sahajärvi
#12 10.7.2013, Merisinikorento, Perniö Sahajärvi
#13 15.7.2013, Tummasyyskorento, Perniö Puolakkajärvi
#17 30.7.2013, Elokorento, Perniö Punassuo
#19 2.9.2013, Verikorento, Somero Palikainen
#15 22.7.2015, Punasyyskorento, Perniö Sahajärvi
#7 12.6.2013, Isolampikorento, Perniö Punassuo

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keihästytönkorento

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sirotytönkorento