Olympus OM-D E-M10

Vihdoinkin sain kympin takaisin korjauksesta. Siinä on matkasetti kokonaisuudessaan. Painoa kokoonpanolla 929 grammaa, ilman vara-akkuja ja muistikortteja.

Alun perin ajatuksena oli ostaa M1:n, mutta silloin ei ollut vielä tietoa tästä mallista.  M10:n julkistamisen jälkeen alkoi kiinnostaa huomattavasti halvempi hinta sekä minulle aivan riittävät ominaisuudet. Pari käyttäjäarviota (http://thomas.leuthard.photography/ ja http://www.pekkapotka.com/ luettuani sainkin ylipuhuttua itseni tämän hankkimiseen. Lisäkahva on tilauksessa, harmi etten heti älynnyt tilata.

Ei minulla ole lisättävää lukuisiin netissä oleviin arviointeihin hyvässä eikä pahassa. Paitsi, kun kuvaa takanäytöltä kamera mahan päällä niin etsimen silmäsuppilo tulee eteen.

Vanha kamera on E-PL5. Sitä voi käyttää varakamerana tarpeen vaatiessa. Molempiin käyvät samat akut. M10:n käyttöliittymä vaan on niin paljon parempi kahden säätörullan vuoksi verrattuna PL5:n nappuloihin.

Vanhan Panasonic 20 mm / 1.7 laitoin hyllyyn ja otin tilalle M.Zuiko 25 mm / 1.8:n. Tässäkin pohdin pitkään josko sittenkin M.Zuiko 17 mm olisi parempi. Jälkeen päin olen huomannut, että joissain tilanteissa 25 mm vaan on liian pitkä. Ehkä 20 mm olisi hyvä kompromissi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments are Disabled