Xiaomi MI9 SE yökuvaus

Matkallani kipuilin Olympuksen yökuvauksen kanssa. Olosuhde, jossa on sekä kirkkaita valopisteitä ja tummia alueita on vähän vaikea. Muistin, että minullapa onkin uusi kännykkä ja siinä yökuvaus ominaisuus. Yllätyin. Mistä se kaivaa tuon kaiken valon, eikä tarvittu jalustaa ja silti oli terävän näköistä kuvaa. Näköistä, kyllä – ainakin ruudulla. Merkonomin tarkkuudella tein kenttätestin.

Ensin kuva puhelimella Alster-järvestä. Ei mitään säätöjä, pienennetty toki tämän sivun formaattiin. Asia selviää kyllä.

No eihän maisema oikeasti tuollaiselta näyttänyt. Vääntelin vähän Lightroomin namikoita ja siitä tuli tällainen. Kohinaa en poistanut lainkaan ja ISO oli 8000+.

Olympuksella otettu kuva taas on vähän säätelyn jälkeen tällainen. Vastaa hyvin pitkälle oikeaa näkymää. ISO oli 1000 ja kohinaa poistin hieman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä vaiheessa tilanne näyttää vielä aika tasaiselta. Entä kun mennään kuvaan tarkemmin. Otetaan 100 % palat alkuperäisistä. Ensin Xiaomi

ja sitten Olympus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En tiedä minkä algoritmin läpi Xiaomi kuvat käyttää, mutta tuon perusteella aion jatkossakin kantaa kameraa mukanani ja opetella käyttämään sitä paremmin.

Comments are Disabled