Monthly Archives: helmikuu 2015

Kirpputorilöytöjä 1

Joku aika sitten kirpparilta tarttui matkaan laatikollinen 6X6 dioja. Välitön assosiaatio tapaukseen Vivian Maier. Tämä tosin huomattavasti lyhyempänä versiona, koska kuvia oli muutama kymmenen. Tarjolla olisi ollut myös 35mm dioja Madeiralta, mutta kukkakuvat jäivät sillä kertaa hankkimatta.

Kuvausjärjestelyt suoritin olohuoneen lattialla. Tasaista valoa antavana valonlähteenä oli tabletti. Ilmeisesti sen vuoksi osassa kuvia näkyy jonkinlaista raitaa ja ruudukkoa. Kamera jalustalla, objektiivina käytin m.zuiko 60 mm makroa.  Diat olivat lasikehyksissä. Kehykset ovat ehjiä, mutta lasit armottoman likaisia. Yhden kehyksen purin ja kehystin uudelleen. Kädet vaan tärisee niin paljon, että en enempää tällä kertaa viitsinyt tehdä. Herkästi hermostuvaa lajia kun olen. Onko lasikehystämisessä aina ollut tapana, että nega leikataan lasin kokoiseksi? Dioissa ei nimittäin ollut mitään perferointia jäljellä.

Kuvat Lightroomiin ja namiskoita liikuttelemalla haettiin jotain sopivan näköistä. Valkotasapainolla sai korjattu paljon.

Kuvat ovat ainakin Pariisista ja muualta jostain päin Ranskaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Talvipärinät

Poikkesin naapurikunnan puolelle kuuntelemaan pärinöitä ja nauttimaan varikonraikkaasta ilmasta. Ihan kuin kevät olisi paljon lähempänä kuin eilen. Hieno paikka ja varmasti nähty paljon vaivaa radan eteen. Keleille vaan ei voi mitään.

Ensin kolme kuvaa kameralla ja sitten kännykällä #VSCOCAM käsiteltyinä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAProcessed with VSCOcam with p2 presetProcessed with VSCOcam with p8 presetProcessed with VSCOcam with p1 preset

Punassuo(lla)

Tuli taas koettua, miten tutullakin suolla voi mennä suunnista sekaisin. Alun perin väärä suunta, kaksi tuntia kuntoliikuntaa ja aurinkoa. Sukset olisi ollut parempi liikkumisväline, se oli ensimmäinen virhe. Puhelimen akku voisi olla paremmin ladattua ja miksei se kompassi ole vieläkään repussa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimeiset vieraat Teijon Masuuni

Enpä muista, että nämä kuvat olisivat aikaisemmin olleet esillä Salossa. Huolimatta siitä, että kuvaajat ovat Salosta ja muuten vaan läheltä. Parempi myöhään. Esillä 27 kuvaa tekijöinä Kai Fagerström ja Heikki Willamo. Paikka on siis Teijon Masuuni Salossa Teijolla. Aikaa on toukokuun loppuun. Tuoretta kahvia ja pullaakin on. Nam. Processed with VSCOcam with m6 preset Processed with VSCOcam with m6 preset

Hiiripöllö – Surnia ulula

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nick Brandt Salo Veturitalli

Salossa esillä 31.1. – 17.5. Nick Brandt On This Earth, A Shadow Falls näyttelystä lisää Veturitallin sivuilta.

Olen nähnyt tämän aikaisemmin Fotografiskassa vuonna 2011. Silloinkin vaikutuin kuvista monella tasolla. Kuvat ovat sekä teknisesti että taiteellisesti erittäin hienoja. Niitä voi katsoa sellaisenaan tai sitten pysähtyä miettimään tarinaa niiden takana.

Kuvaparina rankin on alla olevassa kuvissa reunimmaisina olevat kuvat.

DSC_0069

Kotkan valokuvakeskus

Kotkassa oli valokuvakeskuksen 100. näyttely Juha Metso Suursaari. Metson valokuvien lisäksi oli yksi huoneellinen maalauksia ja akvarelleja Suursaaresta. Nämä olivat mukava lisä näyttelyyn. Suursaaresta löytyy lisää netistä.

Paikka oli hyvinkin vierailun arvoinen, vaikka ei ihan lähellä olekaan. Kannattaa seurata tarjontaa.

Processed with VSCOcam with kk1 preset