Yearly Archives: 2016

Minun retkeni – Meidän Painiolla

Huh heijaa, vuosi päättyi ja yksi projekti sen myötä. Olen tallentanut vuoden ajan mökkijärven tunnelmia kuvin ja sanoin. Tällä oli mielenkiintoinen vaikutus omaan kuvaamiseen. Jotenkin alitajunnassa oli jatkuvasti tämä työ ja se häiritsi muuta kuvaamista. Makrokuvia otin vuonna 2016 tosi vähän kun päällä oli ikään kuin henkinen maisemamoodi. Matkoilla kesti kauemmin kuin ennen, että pääsi sisään kohteeseen. Kamera oli harvemmin mukana muilla retkillä kuin aikaisemmin. Samanlainen tapahtui kun otin eräänä kesänä tavoitteeksi kuvata 20 sudenkorentoa. Tuli sellainen metsää puilta fenomeeni vai syndrooma. Jos joku haluaa projektin ottaa, niin paras on kuva päivässä, kaksi parhaassa. Aihe vapaa.

Olen julkaissut kuvia näillä sivuilla, mutta paperisena ne löytyvät Blurbista.

Eikä ku kohti uusi projekteja.

Oudon valoilmiön päivä

Aurinko näyttäytyi. Tuli hienot värit ja erikoinen tunnelma. Aivan kuin tuuli oli liikuttanut tuota kellertävää aluetta. Kuin olisi satanut jotain mitä näkynyt.

Kalustopäivitys m.Zuiko 7-14Pro

Hankin vanhan 9-18mm laajiksen tilalle 7-14mm/2.8 Pro:n. Nyt on Holy Trinity koossa. Aika jötkylä. Sattui myös kirkas taivas niin pääsi testaamaan. Ei nyt tältä istumalta pysty sanomaan reunapiirrosta ja vääristymistä, Kaikki tähdet ovat yhtä venyneitä ja teräviä. Se siitä laitetestistä.

Revontulista muuten. Aikamoista taiteilijan vapautta noissa kuvissa on. Kyllähän tuosta ensimmäisestä kuvasta runon kirjoittaa ja laulun tekee. Oikeasti tilanne ei ollut edes noin värikäs kuin tuo toinen kuva on.

Jäätikkö kutsuu edelleen

Jäähän jäätyneiden juttujen lisäksi kiinnostaa jäässä olevat kiteet, kuplat, railot ja niiden yhdistelmät, muodostelmat ja kombinaatiot. Niin kuin esimerkiksi tämä silta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jääkenttien kutsu

Olen aina niin innoissani kun järvi jäätyy. Pääsee tutkimaan mitä jäältä löytyy, millaisia kuplia ja railoja on muodostunut ja kuuntelemaan jään ääniä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tallinna Kalamaja kalmistupark

pc060418mobile

Vuoden (viimeinen) luontokohde

Vuoden virkistävin ja jännittävin luontokohde löytyy nuolen suunnasta. Voi jäädä jopa ainutkertaiseksi kokemukseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#unhappy #sadeye (onneton surusilmä)

Aikaisemminkin olen tämän kannon kanssa hassutellut. Yleensä hymynaamoja laittanut. Nyt nuo kääpäsilmät näyttivät niin surullisilta.

(Tekninen huomautus: Aika karseen näköiseksi menee Huawei 7 kuva paikoitellen kun kierrättää Lightroom Mobile – VSCO – Lightroom reittiä. Pitäis varmaan kattoa vaan kännykällä.)

Processed with VSCO with s6 preset

Processed with VSCO with s6 preset

Jään reuna vetäytyy

Hyvät jäät sulavat pois. Ehti jo tulla ainakin kymmenen sentin paksuiseksi. Olisikin ollut perin omituista jos talvi olisi jo nyt saatu pysyväksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talven tullen ja mennen

Meillä oli hetkemme, mutta nyt näyttää, että talven tuloa on siirretty. Olkoon tämä muistimerkkinä tästä päivästä ja katsotaan miten myöhemmin uudelleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA