Loma Roomassa osa 3

Tänään haettiin kotiin vietäväksi toritaidetta Mercato delle Stampelta. Pitkän valikoinnin jälkeen kun kaikki kansiot oli plarattu päästiin kauppoihin ja aitoustodistuksen kirjoittamiseen.

Sitten suunta kohti oikeaa taidetta eli modernin taiteen museoon. Museo on Borghesen puiston takana, jos tullaan siitä suunnasta mistä me tulimme. Ennen puistoa kuitenkin yksi räpsys turismos kohteena Espanjalaiset portaat. Varmaan kirkonkorjausrahasto karttuu kivasti tuon mainospaikan tuloilla. Puisto on aika iso. Lähinnä puuisto eikä kukkaispuisto. Oli siellä kuitenkin muutama unikko. Museon kokoelmat olivat oikein hienot ja fasiliteetit muutenkin kohdillaan. Suuresta teosmäärästä poimitaan tähän työ Michelangelo Pistoletto – I Visitatori, missä Heikki Lampelan näköinen mies lukee jotain.

Borghesesta palasimme samaa reittiä kuin tulimme ja hyppäsimme ensimmäiseen metroon. Kohteeksi otettiin Cinecitta. En tiedä mitä kaikkea muuta siellä olisi ollut, mutta minua kiinnosti Steve McCurryn näyttely Oltre lo sguardo, englanniksi Look over. Osa kuvista oli tuttuja Salon Veturitallin näyttelystä, kirjoista, lehdistä ja en muista mistä, mutta joukossa oli paljon myös uudempia kuvia. Ripustus oli mielenkiintoinen. Pimeä huone, jonne oli ripustettu mustia läpinäkyviä verhoja. Verhoista tehtiin neliönmallisia “huoneita”. Kuvat oli kiinnitetty näihin verhoihin. Samaan aikaan saattoi näkyä kuvia monesta huoneesta. Mestari itse esiintyi huoneen reunoilla olevissa telkkareissa. Video löytyy netistäkin. Cinecittaan pääsee kätevästi metrolla ja yhtä kätevästi sieltä pääsee myös pois.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Processed with VSCOcam

Processed with VSCOcam

 

Comments are Disabled