Monthly Archives: huhtikuu 2015

Sinivuokko – Hepatica nobilis

Kukkakuvauskausi on monesti avattu sinivuokolla. Tämä vuonna näsiä ehti ensin, mutta sinivuokko kuuluu perinteeseen. Tällä mennään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halikonlahden hymyilijä

En tiedä onko hymypoika vai tyttö. Aika rennon ja leppoisan näköisesti makoilee ja odottelee mitä hänen kudusta kuoriutuu. Keltaisia sammakoita, ehkä.

Ruskosammakko on arvaukseni. Voi olla viitasammakkokin. En muista sanoiko tämä kurrrrr-kurrrrr vai blub-blub.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halikonlahden keltasorsa

Halikonlahdella on hymyilyttänyt tämä kylpylelun näköinen pääsiäissorsa. Keltainen erottuu joukosta ja poikanen onkin saanut lokeilta kurmuutusta enemmän kuin muut. Jonkin aikaa seurailin, niin näytti, että aika paljon tämä oli emon välittömässä läheisyydessä. Pesueessa oli alun perin ainakin 11 poikasta, joten pari on ollut jo hävikkiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaisakko

Vaisakosta. Sinivuokot lopettelevat, valko- ja keltavuokkoja, imikkä, kiurunkannus, käenrieska ei vielä mukulaleinikkiä eikä esikkoa. Uudet pitkospuut rakenteilla.

Processed with VSCOcam with m3 preset

Impossible SX-70 B&W Generation 2

Annoin SX-70:lle vielä uuden tai oikeastaan kahdeksan uutta tilaisuutta (vielä oikeammin 16, koska ostin yhden paketin väriäkin). Tämä näyttää ihan lupaavalta. Pitää kiertää valotus ihan mustalle ja kokeilla uudelleen. Filmi ei säiky samalla tavalla valoa kuin värifilmi ja kehittyy nopeammin. Tämä on tarkoitettu vain kaikkein arvokkaimpien kohteiden ikuistamiseen – on sentään 2.50 euroa per laaki. Oikeassa kuvassa on hieman ruskea sävy, mutta se on jäänyt skannauksessa pois.

3896_001

Näsiä – Daphne mezereum

On se kaunis, joka kevät. Wikipedian mukaan kohtuullisen yleinen. Tämä on kuitenkin ainoa kappale, jonka minä olen nähnyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasvava sirppi

Kuun vaiheista tämä on vähintään yhtä mielenkiintoinen kuin täysikuu. Kuu on kuvauksellinen kun sillä on ohut sirppi ja muun osan reunat hädin tuskin erottuvat. Tässä kasvava sirppi, noin 1 päivä ikää. Tätä ohuempaa joutuu jo hakemaan. Tämän huomasin vahingossa telkkaria katsoessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaaleista

Vaalit meni. Niistä vaaleista sen enempää, mutta neljättäkymmenettä vuotta valintani on ollut tuo vaalea.

Processed with VSCOcam with p8 preset

 

m.Zuiko 12-40 2.8 kalustopäivitys

Ostin tuollaisen zoom-objektiivin. Pitäisi oppia vielä zoomailemaan. Zoomaus-otteen hakeminen ei aina onnistu ja aika moni kuva onkin vinossa. Lisäkahva M-10:ssä on hyvä olla paikallaan. Laatu hyvä – metallia – kuin tankki, niin kuin ulkomaiset arvioitsijat kommentoivat. Huonoista puolista olen lukenut, että vastavalosuoja on huonosti kiinni ja herkkä irtoilemaan. Sitä en ymmärrä, mielestäni ei. Matkapakkauksesta lähtee pois m.Zuiko 45 mm ja tämä tulee tilalle. Painoa tulee lisää 266 grammaa, mutta sitä kompensoi kevyempi matkakassa. Unboxing-videota ei ole esittää, koska tämän mukana ei tullut laatikkoa vaan pussi. Se on siis erotettu M1-kitistä, jonka ansiosta matkakassaan jäi edes jotain. Edelliset Tukholma-kuvat on otettu tällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Tukholma, pikkasen pinkkiä – Stockholm, pretty in pink

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA