Revontulia keskellä kesää

Tänä vuonna revontulikausi alkoi jo elokuussa. Sopii toki minulle, mukavan lämmintä. Kohteena revontulet ovat aika suosittu ja netti täynnä mitä ihmeellisimpiä OMG kuvia. Ymmärrän kyllä, ovathan ne aika vaikuttava näky varsinkin jos tänne etelään sattuu osumaan.

Revontuli- ja linnunratakuvien kohdalla käytetään kyllä aikamoisia taiteilijan vapauksia. En tosin ole tähtitieteilijä tai astrologi ensinkään, niin en osaa arvioida onko niillä jotain tieteellisen dokumentin arvoa.

Kävinpä minäkin testaamassa uutta hankintaa ja miten se sopii taivaan kuvaukseen. Tiesin, että aktiivisuutta taivaalla on, joten jotain osasin odottaa.

Alla on kaksi kuvaa. Ensimmäinen suunnilleen sellaisena kuin silmä sen näki ja jälkimmäinen kun kuva on saanut pienen käsittelyn. Olosuhteista pitää todeta, että valosaastetta oli ja kuu vielä lisänä.

Sellainen tapaus tällä kertaa. Luonnossa kaikki ei ole sitä miltä näyttää eikä intternetissä varsinkaan.

Comments are Disabled