Marraskuun kuva

Olen tulostanut joka kuukausi kuukauden kuvan seinälle, kuvaamaan vuoden kiertoa ja muistokuviksi hetkistä. Olen aikaisemmin tehnyt muistikirjaan pieniä tulosteita mustesuihkulla japaninpaperille. Leikannut sivuun kuvan kokoisen reiän ja liimannut kuvan reiän päälle. Näin sivusta ei tule kovin paksu ja kun kuvaa katsoo valoa vasten se on kuin paperidia.

Marraskuun kuvan tulostin isompana. Se ei aivan onnistunut noista mustista kohdista. Pitäisi ottaa useampia vedoksia ja testailla, mutta tämä on aikamoista askartelua. En tiedä vielä mihin tätä käyttäisin, mutta mielenkiintoinen menetelmä pohdittavaksi. Monesti paperissa on kaksi puolta, niin kuin tässäkin. Toinen on kiiltävämpi ja sileämpi ja toisessa on enempi tekstuuria. Niitä pitäisi kokeilla, samoin paperiasetuksia matte vai glossy sekä tulostuslaatua normal vai fine jne… Tulostettavaksi valitulle kuvalle valitaan sitten näistä sopiva kombinaatio.

Tulostimena on ihan tavallinen Epson ET-2650. Tällä tulostan muutkin kuukauden kuvat. Riittävän hyvää jälkeä tulee kun on käyttänyt Epsonin omaa paperia. Ei minulla ole tarvetta näihin enempää satsata.

Comments are Disabled