Lisää saniaisia

Kuusamo Nature Photo… kilpailussa oli yksi drone-kuva, josta tuomaristo kommentoi jotenkin (en vaivaudu tarkistamaan), että on väritetty, mutta maltillisesti, menköön tällä kertaa. No, ei se mulle kuulu, mutta tämän verran kommentoin. Pakko niitä värejä on vähän kirkastella ja vahvistella, ei se aurinko vaan kovin usein sinne risukasaan eli metsään paista. Pakko käyttää vähän taiteilijan vapautta. Tämän tapaisissa kuvissa on myös se ongelma, että koska kun dronen objektiivi on varsin laaja, niin suoraan ylhäältä kuvattaessa kuva vääristyy eli puut kaatuvat. Tässä ne alkavat kaatua keskeltä ja puita on paljon ja ne ovat saman kokoisia, niin sitä ei niin huomaa. Joskus näistä tulee vaikutelma, että ollaan jonkun mäen päällä, vaikka kyseessä olisi pelto – niin kuin tässäkin – puupelto.

Comments are Disabled