Kalustopäivitys Pixel 7A

Vähän yli kolmen vuoden käytön jälkeen Xiaomi sanoin sopimuksen yksipuolisesti irti ja ilmoitti, että ei toimita enää Android-päivityksiä. Laite siis vaihtoon. Uuden laitteen vaihto meni periaatteella, että haluan Google Pixel puhelimen, etsi joku syy, miksi et ostaisi sitä. Rinnalla kulki vaihtoehtona myös IPhone 13. Antero veti voittoarvan ja kiri voittoon 150 euron erolla.

Koska tämä on valokuvauspainotteinen sivusto, eikä mulkukka soittele, niin arvioin laitteen valokuvausominaisuuksia. Terävyysalue saisi olla pidempi. Kuvassa vasemmalla ei ole naulakon koukku vaan kärpänen, epäterävä. Pixelin kuvista on sanottu, että JPEGit ovat liian värikkäitä ja DNG:t jotenkin sumeita. Näin saattaa ollakin, riippuu tietenkin mihin vertaa. Jos vertaa Fujin RAW-kuviin, niin eroa on. Toisaalta, kuvat kuitenkin menevät monilla ties minkä filtterin ja softan läpi, niin mitä sillä on loppujen lopuksi väliä. Itse yritän ottaa kuvia ja jättää tekniikan ja piippailun muille.

Tästä kuvasta – joka on muuten Turusta – opin uuden jutun. Ikinä ollut kuullut Motion JPG:stä. Pixel ottaa siis kuvasarjan ja valitsee puolestani parhaan. Voin kyllä esittää omankin mielipiteen. Otin ominaisuuden pois päältä. Siinähän menee ratkaisevan hetken idea ihan poskelleen jos jotain videoo aletaan ottaa.

Comments are Disabled